Problemet med vaping

Även med den tobaksfria förordning som godkänts av Michigan State University Board of Trustees i 2015-som förbjuder på Campus cigarett och e-cigarett användning-att se människor vaping vid busshållplatser, i badrum och även i sovsalar är fortfarande en vanlig företeelse för studenter som Eillya.

Efter att ha tystnat kallt kalkon har han officiellt gått fem veckor utan nikotin. Nu, ser tillbaka, han sa att han beklagar någonsin börjar vape i första hand.

“Det är bara inte värt det. Om du verkligen kliver ur lådan och tänker på det, måste du sluta så småningom, du kan inte göra det för resten av ditt liv-så vad är poängen med… gör det? ” Eillya sa. “Du måste vara stark och bara komma över det, det är vad det är. Det kommer att suga för en vecka, en månad, eller månader, du vet aldrig. Men det ska vara värt det.

“Det är ditt liv, så respektera det.”

Sedan augusti, en död och 30 fall av lungsjukdomar relaterade till användningen av e-cigaretter har rapporterats i Michigan. Från och med 15 oktober, centra för sjukdomsbekämpning och förebyggande, eller CDC, rapporterade 1 479 lungskada fall i 49 stater och ett territorium, samt 33 dödsfall i 24 stater.

Efter Michigan Department of Health och Human Services, eller MDHHS, och CDC: s release av flera rapporter som beskriver farorna med vaping, gov Gretchen Whitmer gjorde Michigan den första staten att förbjuda försäljning av smaksatt VAPE på 4 september. Michigan utfärdade också en folkhälsokris i fråga om vaping, och innehöll ett direktiv för vape butiker att ta bort alla smaksatt vape produkter inom 30 dagar.

Förbudet lovordades av Attorney General Dana Nessel, som utfärdade folkhälsokris. Enligt regeln, någon butik som fortsatte att sälja smaksatt vape produkter efter förbudet kan belastas med en förseelse bestraffas med en $200 böter och/eller sex månader i fängelse.

“Guvernören akuta åtgärder i dag är precis de djärva åtgärder vi måste vidta för att skydda Michigans barn från de farliga effekterna av vaping,” Nessel sade i ett uttalande.

En vecka efter Whitmer vidtog åtgärder, den smaksatt vape förbudet gick rikstäckande när Trump administrationen meddelade ett stopp på produktionen av icke-tobak smaker på 11 september.

Vi uppmanar människor att överväga att avstå från vaping tills vi vet mer, tills den specifika orsaken till dessa vaping-relaterade svåra lungskador bestäms, säger Lynn Sutfin, en MDHHS Public information officer.
knark-moln-bro-6